HVAD BETYDER
RESPONSIBLE TREES?

 

Responsible Trees er en deklaration, som vi arbejder for, der sikrer at etik, miljø og sporbarhed er en del af alle de juletræer, som du køber hos os.

Deklarationen hviler på data fra hver enkelt producent om træernes:

  • Herkomst fra frø og plante,
  • Gødskning og ukrudtsbekæmpelsen med oplysning om midler og om teknologi, der er anvendt.
  • Oplysning om arbejds- og ansættelsesforhold i virksomheden.
  • Kontrol af kvaliteten af oplysningerne fra producenterne af ekstern auditor.
  • En målbevidst understøttelse af udviklingen af produktionsmetoder med minimal miljøpåvirkning og stærke etiske værdier.

FIND DIT
JULETRÆS HISTORIE

 

Som de eneste i Norden har vi lanceret en hjemmeside med en søgefunktion målrettet dine kunder. På søgesiden responsible-trees.com kan din kunde finde de fleste oplysninger om det juletræ, som de har købt. På denne måde kan du tilbyde dine kunderne et overblik over juletræets opvækst, stedet hvor det er blevet plantet mm. Dette er et godt salgsargument, når du skal sælge træerne.

Mange kunder er interesseret i, at juletræerne er dyrket på en forsvarlig måde, og vil gerne vide om bæredygtigheden bag træet.

På hvert træ er der en stregkode og et nummer, som man let kan indtaste på siden. Dette skaber gennemsigtighed for kunden og er lige præcist det, som “Responsible Trees” handler om

TROVÆRDIGE
PRODUKTER

 

Åbenhed og transparans er nøgleordene bag alt det, som vi arbejder med.

De senere år er der kommet nye, supplerende krav til de produkter, der bringes på markedet – også på vores område. De krav kommer i form af regler fra EU og / eller staten. Men de kommer i stigende grad også fra køberne af produkterne, dvs. fra almindelige forbrugere, der køber et juletræ i butik eller på stadeplads. Kravet er troværdige produkter gennem åbenhed og transparens. Der skal mere, og mere åben og ærlig, information med produktet ud, særligt om det, der kan sammenfattes som miljøpåvirkning og socialt ansvar, dækkende hele processen fra frøet, planten, træet og frem til stedet, kunden køber det.

SAMARBEJDE
ER NØGLEN

 

For at opfylde disse krav, tager vi med ’Responsible Trees ’-konceptet udgangspunkt i, at hver leverandør overfor os skal deklarere sine aktiviteter af miljømæssig eller af socialt ansvarsmæssig betydning vedrørende produktionen af det produkt, vi får leveret.

 

Vi stiller store krav til vores leverandører, og alle der leverer skriver under på at de følger Responsible Trees® konceptet via bilag, som skal udfyldes og godkendes.

 

Spørgsmål, der skal opfyldes er bl.a.:

 

Oprindelse og genetik for de frø og de planter, der er grundlag for de slagsklare træer. Så vi kan spore alle juletræerne.

Hvilken gødning og hvor meget, ukrudtskontrollen – hvorledes (kemisk, biologisk eller teknik – eller i kombination).

Håndteringen af insektangreb, – og formningen af træerne inkl. regulering af topskud – hvorledes (principper for reguleringen, med kemi eller manuelt)

Udførelse af arbejdet, – pasningen og oparbejdning til levering i sæsonen,- egne, ansatte medarbejdere, eller outsourcing, – løn-og arbejdsforhold.

Program for udvikling og forbedringer i produktionen, om brug af kemi I ukrudts- og insektbekæmpelsen og fokus på de forbedringer, den teknologiske udvikling i branchen frembyder for dyrkningen og det tilhørende arbejde.

Er virksomheden certificeret til en international anerkendt standard – eller er der planer om at blive certificeret?

HVORDAN FÅR DU OG DIN KUNDE
GLÆDE AF RESPONSIBLE TREES?

 

Kunden, der har købt sit træ og hentet det hjem, kan få oplysningerne om træets produktion, hvor det er produceret, den gødning, der er anvendt og den ukrudts- og insektkontrol, kemisk eller mekanisk, der er udført samt placering på stedet hvor træet er blevet dyrket, vist på Google maps.

Hvis du er i tvivl er du altid velkommen til at kontakte os på info@julgransajten.com eller telefon:

+45 60 24 08 17

Få besked når det er tid til at bestille juletræer?

Få automatisk en e-mail når det er tid til at bestille juletræer. Læs mere...