Julen er glædens og samværets periode og juletræet hører med.

Julen betyder fri til at mødes, glædes og feste med familie og venner. For nogle har julens religiøse dimension betydning, for andre ikke. Juletræet er midtpunktet, når man tager hinanden i hånden og vandrer rundt om træet med sang og smil, – og forventningsfulde og utålmodige blikke til pakkerne under træet. Juletræet er et ’must’, når der er små og store børn til stede – og det er der oftest.

Juletræets kvalitet  frisk og sygdomsfrit.

I vælger det træ, der passer til jeres ønsker og plads i boligen. Det kan være en vanlig gran – en rödgran – eller en Kungsgran. Men den skal være frisk. Den skal være grøn, have gode nåle og den skal være fri for svamp eller anden sygdom.

Julgransajten leverer til et bredt udsnit af havecentre, andre butikker og centre samt til stadehandlere over hele Sverige. Vi anvender et finmasket Kvalitetssikringsprogram, når vi udvælger de træer, vi sender til vores kunder. Det sikrer opfyldelsen af de kvalitetskrav, I som forbrugere skal stille til jeres juletræ. Og det giver jer samtidig et bredt udvalg af træer i forskellige typer og størrelser at vælge imellem.

Hold øje med vores registrerede varemærker på etiketterne på træerne.

Juletræet kommer IKKE fra skoven – og det er CO2-neutralt.

Julgransajten bekymrer sig om den påvirkning af miljøet, vore produkter har, både ved produktionen af træerne og ved transporten af træerne frem til jer forbrugere. Det sker gennem vores program ’Responsible Trees®, – se mere under punktet af samme navn her på siden.

Lad os først slå fast, at juletræerne, Julgransajten leverer, IKKE kommer fra skoven. Træerne kommer fra en mark, præcis som kartofler og korn. At købe et dyrket natur-juletræ er dermed ikke at bidrage til at ødelægge skoven. Skoven er ikke involveret. Træerne er plantet på marken, passet og plejet af bondemanden i 7 – 10 år til de er klar til salg. Når marken er tom, plantes der nye planter, og produktionen begynder forfra

Planterne er dyrket fra frø i planteskoler som andre planter, vi har i haven, på terrassen eller på torvet i byen. Hele processen fra frø til færdigt juletræ er af helt samme karakter som produktion af levende materiale i gartneriet eller i landbruget. Og det er dertil CO2-neutralt. Under væksten opsuger juletræet CO2, som så frigives ved genindvindingen af træet ved kompostering eller forbrænding.

Køber du et kunstigt / et plastik juletræ, så hjælper du ikke med til at redde skoven eller redde verdens bestand af træer – nej, ved at købe et plastiktræ, der er lavet på olie, bidrager du til at øge CO2 – belastningen, og du støtter de økonomiske interesser, der lukrerer på den ’sorte økonomi’. Du handler med et plastik træ stik mod det centrale i den klimadagsorden, vi alle i dag står med og mangler at handle på.

Hvor kan jeg købe Julgransajtens juletræer?

Som allerede nævnt, så finder man som forbruger Julgransajtens træer over hele Sverige. De findes i Blomsterlandets havecentre, i Granngårdens butikker, hos centre som Vällingby Centrum og et stort antal stadehandlere